1. Manuale folosite pentru schimbări sociale
Model de afaceri: compensare încrucișată și asistență independentă
Partener cu grupuri / cluburi /organizatii de studenți/elevi pentru colectarea manualelor folosite la sfârșitul fiecărui semestru. Studenții/elevii își donează manualele folosite. Unele dintre manualele sunt re-vândute studenților de la colegiul / universitatea de care au apartinut persoanele – sursa de colecție; o parte din manuale sunt donate studenților care au nevoie la universitățile defavorizate din lumea în curs de dezvoltare. Profiturile sunt împărțite între grupurile de studenți / cluburi / organizatii, costurile de administrare a programelor și orice fonduri rămase sunt utilizate pentru a sprijini programele sociale din comunitățile în curs de dezvoltare.
2. Coacerea / Gătitul pentru o cauză socială
Model de afaceri: formare pentru angajare și competențe
Deschideți o brutărie / restaurant / patiserie / gogoserie / tonete pentru hot-dog / gelaterie / shaormarie sau o altă unitate de furnizare a alimentelor, care se concentrează pe dezvoltarea competențelor de angajare pentru grupuri neocupate, cum ar fi tineri cu risc sau foști dependenți de droguri. Profitul din vânzările de produse alimentare și băuturi sunt pentru salarii, instruire și programe de îmbunătățire socială pentru beneficiarii personalului.
3. Cărți de educație pe o temă socială
Model de afaceri: taxa pentru serviciu și suport independent. Exemplu: rețea de colaborare a bucătarului
Creează o carte sau o altă publicație educațională, al cărei beneficiu este ușor de înțeles și de vândut. Învățarea despre subiectul cărții de educație socială ar trebui să fie in beneficiul cititorului, cum ar fi o carte de rețete care se concentrează pe rețete care promovează cultura alimentară durabilă. Încasările din carte sunt folosite pentru a sprijini inițiativele de educație avand același subiect și pentru a grupa pe cei care vor avea cel mai mare impact și beneficiu. În cazul practicilor durabile de preparare a alimentelor, grupul de educație țintă ar fi bucătarii.
4. Produse de înfrumusețare pentru a sprijini o misiune socială
Model de afaceri: asistență independentă. Exemplu: „Flacon de cosmetice pentru biberon”
Partener cu marci de frumusețe renumite pentru a-și vinde produsele ca vânzător online. Convingeți-le să vă furnizeze produsele la un ritm favorabil en-gros și redirecționați profiturile spre achiziționarea de lapte și biberoane pentru distribuirea în lumea în curs de dezvoltare, in zonele defavorizate.
5. Echipament pentru exerciții de informare socială
Model de afaceri: taxa pentru servicii și compensații încrucișate. Exemplu: Benzi de cauciuc pentru antrenament
Vindeți echipament de exercițiu simplu de utilizat și accesibil. Promovați echipamentul ca o alternativă la accesul complet la sală pentru cei care nu își pot permite. Utilizați profiturile și produsul pentru a subvenționa programele de informare care promovează o viață sănătoasă, promovând astfel o viață sănătoasă pentru două grupuri subestimate: clienți direcți și participanți la activități.
6. Firma de turism educațional
Model de afaceri: taxa pentru serviciu
Începeți o companie care reunește călătorii cu experiențe care oferă o experiență de învățare interculturală și un impact social pozitiv asupra unei comunități locale. Profiturile sunt reciclate în comunitățile pe care le influentează.
7. Daruiti putin pentru o filantropie facilă
Model de afaceri: compensare încrucișată sau suport independent Partener cu întreprinderile și solicită ca acestea să doneze cantitati mici de produse / sume mici de bani unei cauze sociale pentru fiecare tranzacție pe care o încheie. De exemplu, stabilește o relație cu un brutar. Și pentru fiecare pâine pe care o vând, faceți-i să doneze o mână de făină (sau echivalent monetar) unei organizații de ajutor alimentar persoanele defavorizate.