Această întreprindere socială produce o bere din pâine rămasă ca urmare a combaterii deșeurilor alimentare.
Cu berea sa fabricată din pâine excedentară, Toast Ale este în fruntea luptei împotriva deșeurilor alimentare și a mișcării pentru a face industria alimentară mai durabilă.
În timp ce a vizitat Proiectul berii din Bruxelles și a aflat mai multe despre rețeta antică folosită pentru a prepara bere din pâine pentru berea lor Babylone, Tristram Stuart, fondatorul Toast Ale, a recunoscut trei oportunități. În primul rând, cantități industriale de pâine au fost risipite în toată lumea; în al doilea rând, mișcarea berii artizanale a înflorit; și în al treilea rând, el și-a petrecut ultimii 20 de ani catalizând o mișcare globală de activiști și antreprenori în materie de deșeuri alimentare.
„Producția alimentară este responsabilă pentru 80% din defrișări, 70% din consumul de apă dulce, 30% din emisiile de gaze cu efect de seră și este cel mai mare contribuitor la eroziunea solului și pierderea biodiversității. Cu toate acestea, o treime din alimente se risipește. Suntem aici pentru a schimba aceasta situatie”, precizeaza co-fondatorul și coo-fondatorul Louisa Ziane, care a lucrat ca si consultant pentru sustenabilitate înainte de a face echipă cu Stuart pentru a crea Toast Ale.

Înlocuirea orzului virgin cu pâine excedentară
În procesul de preparare, Toast înlocuiește o treime din malțul din orzul cu pâine. Pâinea oferă amidonuri care sunt transformate în zaharuri fermentabile de către enzimele conținute în malț. Drojdia se hrănește cu zaharuri în timpul fermentației pentru a crea alcool.
Malțul reprezintă o parte semnificativă a amprentei de carbon a producției de bere. Prin înlocuirea orzului virgin cu pâine excedentară, Toast reduce nevoia de utilizare a pământului și a apei în procesele sale de producție, diminuând astfel emisiile de carbon care conduc la schimbări climatice.
Întreprinderea socială folosește capetele de pâini care nu pot fi transformate în sandwich-uri. Ele produc o pâine simplă albă, maro sau integrală, care are zaharuri ușor accesibile și este disponibilă pe scară largă.

Această pâine rămasă ar fi colectată în alt mod de către companiile de gestionare a deșeurilor și prelucrată de digestoarele anaerobe, unde deșeurile alimentare sunt defalcate în biogaz pentru combustibil și digestat pentru îngrășământ, sau folosite ca hrană pentru animale. Aceasta este o utilizare ineficientă a resurselor care utilizează producerea de alimente – deși mai bună decât depozitul de deșeuri.
Toast oferă o gamă centrală de patru beri – Lager, Pale Ale, IPA și American Pale Ale -, rețetele pentru fiecare fiind dezvoltate cu diferite combinații de malț și hamei.
Politica de export zero și parteneriate locale
Toast furnizeaza rețeta sa pentru producătorii de bere la mici (casnici) și la scară mică, are o politică de export zero și în schimb caută parteneriate cu fabricile de bere locale și organizațiile de caritate din întreaga lume pentru a-și reduce impactul.
„Acesta este un principiu-cheie de mediu pe care il vom respecta. Credem în puterea localului, deci în loc să producem bere cu ingrediente din Marea Britanie și să exportăm pe alte piețe, vom crea întotdeauna un model de producție locală cu o bere locală și o sursă locală de pâine excedentară. Împărtășim cunoștințele noastre despre cum se prepară pâinea și suntem de acord că o proporție din încasări se va îndrepta către o instituție de caritate locală. ”
Acest model de afaceri a fost aplicat cu succes parteneriatelor din SUA, Brazilia, Irlanda, Islanda și Africa de Sud.
Rețeta Toast a atras, de asemenea, peste 80.000 de descărcări de la lansarea Toast în 2016 – doar în 2019, 3.200 de producători de bere de casă au folosit rețeta, iar 27 de fabrici de bere au făcut bere din pâine.
Prepararea cu surplus de fructe și legume
Toast a experimentat și alte ingrediente excedentare, altele decât pâinea, printr-o serie de beri fabricate in colaborare. A făcut bere de dovleac cu brewer artizanal Brew Dog Tower Hill și societatea de caritate de mediu Hubbub și bere pentru crumpet din popularul articol de mic dejun de tip clătite din Marea Britanie, cu firma de coacere Warburtons.
Pentru berea Toast & Marmelade cu producatorul de bere Windsor & Eton Brewery, societatea socială a obținut fructe- citrice și pulpă de portocale, un produs secundar de producție, de la Rejuice, care produce sucuri presate la rece din așa-numitele fructe și legume urâte, care sunt aruncate pentru că nu respecta standardele cosmetice ale retailerilor.
O alta colaborarea pentru fabricarea de bere: a combinat pâinea rămasă din competiția de fabricare a pâinii World Bread Awards, cu fructe excedentare din gem și conservă marca Tiptree.
Demonstrând rolul pe care îl poate juca berea artizanală în abilitarea comunităților vulnerabile, Toast a făcut parteneriat cu The Tap Social Movement, o fabrică de bere care angajează persoane cu cazier judiciar pentru a le ajuta să se reintegreze în societate, pentru o bere care folosește surplus de pâine de la Oxford Food Bank.
Reinvestirea profiturilor în caritate
Toast a recunoscut rapid că problemele sistemice din sistemul alimentar nu pot fi soluționate de o singură organizație și astfel s-a angajat să reinvesteasca toate profiturile sale, sau cel puțin 1% din veniturile sale, care din ele este mai mare, în organizațiile de caritate care lucrează pentru rezolvarea problemelor industriei alimentara.
Această promisiune este inclusă în documentele de conducere ale întreprinderii sociale, ceea ce o face efectiv un angajament legal. De la lansarea sa în 2016, Toast a donat in acte de caritate de peste 30.000 de lire sterline.
„Activitatea noastră a fost finanțată de un model unic de investiții numit Equity For Good. Pe lângă faptul că nu acceptă dividende, investitorii semnează un angajament legal obligatoriu pentru a reinvesti orice câștig de capital net în întreprinderile sociale sau fondurile de investiții cu impact social cu o abordare pozitivă asupra mediului sau pentru a face un cadou unei organizații de caritate fără scop lucrativ sau înregistrat. Acest lucru asigură că toată valoarea creată de Toast va continua să facă bine. ”
Reducerea emisiilor de carbon
Până la sfârșitul anului 2019, Toast a copt cu peste 1,8 milioane de felii de pâine excedentară. Stivuită, de 1,2 ori mai inalta decât Everest-ul.
Adoptând o abordare a economiei circulare și înlocuind malțul cu produsul secundar al unei alte industrii, în 2019, întreprinderea socială a redus consumul de apă cu 108,4 m3, echivalent cu 6,5 ani de dușuri zilnice și a redus utilizarea terenului cu 7,5 hectare, echivalentul a 21 de persoane hrănite cu o dietă tipică din Marea Britanie timp de un an. Astfel, a evitat 11 tone de emisii de carbon – echivalent cu peste 1,2 milioane de taxe pentru smartphone-uri.
„Modificarea facturii de cereale pe întreaga industrie a producției de producție ar elibera o cantitate imensă de terenuri care altfel ar fi convertite în agricultură, reducând emisiile din defrișare. De asemenea, ar reduce masiv emisiile de la cultivarea, procesarea și transportul cerealelor și din procesul de maltare. „
Fixarea sistemului alimentar în timpul crizei COVID-19 (și nu numai)
Ca răspuns la numărul redus de înscrieri și donații de voluntari din cauza pandemiei COVID-19, întreprinderea socială a introdus o inițiativă Meal Deal cu principalul său partener de caritate Feedback Global. Pentru fiecare bere cumpărată, o masă este donată unei persoane care are nevoie, iar Toast a strâns până acum fonduri suficiente pentru a distribui peste 25.000 de mese către comunitățile vulnerabile.
Profiturile reinvestite de la Toast susțin, de asemenea, campaniile Feedback pentru abordarea problemelor critice ale sistemului alimentar, inclusiv utilizarea culturilor comestibile pentru producția de energie sau etichetele conservatoare de date care duc la risipa alimentară inutilă.
Caritatea a fost pionierat în campania de fructe și legume „urâte”, iar Rețeaua Gleaning, care va angaja voluntari pentru salvarea recoltelor rămase din fermele care au fost respinse de supermarket-uri din cauza formei, dimensiunii sau culorii lor sau au fost crescute în exces pentru a răspunde prognozelor de cumpărare schimbătoare.
Emisiile de carbon zero până în 2030
Ca parte a comunității mai largi B Corp, Toast s-a angajat să obțină emisiile de carbon zero până în 2030. În 2020, antreprenorul social se va concentra pe două inițiative-cheie pentru a-și face mai durabile operațiunile:
În primul rând, prin îmbunătățirea procesului de preparare a acestora și prin extragerea unei cantități mai mari de zahăr fermentabil din pâinea excedentară, acestea își propun să reducă ingredientele pe care le folosesc, care constituie în prezent aproximativ o pătrime din amprenta lor de carbon.
În al doilea rând, s-au angajat să treacă la ambalaje mai durabile, inclusiv cutii de carton certificate FSC reciclate sau reciclabile, recipiente din sticlă și recipiente printate pentru a elimina nevoia de a utiliza etichete.
Furnizează bere la robinet în butoaie de oțel reutilizabile, folosesc mânere de robinet din lemn recuperat de pe alee și oferă insigne reciclabile